Mainos
Mainos

Britit kannattavat tupakoinnin täyskieltoa

Britannin hallitus ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se aikoo kieltää tupakoinnin vain sellaisissa ravintoloissa ja baareissa Englannissa, missä tarjoillaan ruokaa.

Enemmistö briteistä olisi valmis kieltämään tupakoinnin kokonaan työpaikoilla sekä kaikissa baareissa ja pubeissa.

Cancer Research UK- ja ASH-hyväntekeväisyysjärjestöjen tekemän tutkimuksen mukaan 72 prosenttia briteistä kannattaa tupakoinnin täyskiellon sisältävän lain luomista.

Tupakointia vastustavien kansalaisjärjestöjen mukaan tutkimuksen tulokset osoittavat, ettei tupakoinnin osittaiselle sallimiselle ole perusteita. Aiemmin tänä vuonna hallitus ilmoitti, että se aikoo kieltää tupakoinnin vain sellaisissa ravintoloissa ja baareissa Englannissa, missä tarjoillaan ruokaa. Pohjois-Irlannissa, Scotlannissa ja Walesissa täyskielto on jo voimassa tai ainakin sen mahdollisuutta on väläytelty.

Pääministeri Tony Blairin hallitus on perustellut ehdotusta osittaisesta kiellosta sillä, ettei kansa kannata tupakoinnin täyskieltoa.

Tutkimukseen haastateltiin kaikkiaan 3600 aikuista.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme