Mainos
Mainos

Britit ottavat käyttöön Pohjanmeren vanhan öljykentän

Kaksi brittiläistä öljy-yhtiötä aikoo herättää henkiin kymmenisen vuotta suljettuna olleen Argyll-nimisen Pohjanmeren öljykentän, Britannian energiaministeri Brian Wilson sanoi myöhään eilen.

Britit ovat löytäneet Argyllin kentältä esiintymän, joka vastaa suuruudeltaan 21 miljoonaa tynnyrillistä öljyä. Kenttä on ollut suljettuna noin kymmenen vuotta, koska aiemmin öljyyn ei päästy käsiksi. Uuden teknologian ansiosta kentälle jäänyt öljy voidaan pumpata käyttöön.

Kenttä on ristitty uudelleen Ardmoreksi, ja öljynporauksen siellä aloittavat skotlantilainen Tuscan Energy Ltd ja Acorn North Sea Ltd. Alueen öljy pumpataan pois lähimmän kahden vuoden kuluessa kolmesta tai neljästä lähteestä.

Ministeri Wilsonin mukaan Ardmoren kehittäminen tuo työpaikkoja, avaa bisnesmahdollisuuksia ja pitää Britannian teknologisen kehityksen etulinjassa.

Argyllin alue avattiin vuonna 1975, ja se oli Britannian ensimmäinen meressä sijaitseva öljykenttä. 70-luvulla arvioitiin, että alueen öljyvarat loppuvat 1990-luvulla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme