Mainos
Mainos

Britit tekevät vähän ilmastonmuutoksen estämiseksi

Vaikka ilmastonmuutoksen uhat tiedetään, 40 prosenttia briteistä ei edelleenkään tee mitään estääkseen tilanteen pahentumista.

Britit ovat tietoisia ilmastonmuutoksesta, mutta ovat valmiita tekemään vain vähän estääkseen sen toteutumisen, kertoo tuore tutkimus. Tutkimuksen toteuttaneen yhdistyksen mukaan peräti 80 prosenttia briteistä tiedostaa edessä häämöttävät ilmastouhkat.

- Olemme hyvin pettyneitä, että noin 40 prosenttia ihmisistä ei edelleenkään tee yhtään mitään ilmastonmuutoksen estämiseksi. Ei edes pienimpiä asioita, tutkimuksen tekijät harmittelevat.

Tutkimuksesta ilmeni, että 56 prosenttia briteistä voisi liikkua lyhyitä matkoja kävellen autoilun sijaan, mutta vain 22 prosenttia suostuisi karsimaan lomalentojaan ulkomaille.

Britannian tavoitteena on leikata ilmaston lämpenemiseen vaikuttavia hiilidioksidipäästöjä vuoden 1990 tasolta kolmanneksella vuoteen 2020 mennessä ja 60 prosentilla vuoteen 2050 mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme