Mainos
Mainos

Britit tutkimaan Irakin joukkohautoja

Yhdeksän brittitiedemiestä saapuu tänään Irakiin tutkimaan Saddam Husseinin aikakaudelta olevia joukkohautoja.

Ryhmä brittiläisiä kuolinsyytutkijoita matkustaa tänään Irakiin avustamaan joukkohautojen tutkimuksissa.

Yhdeksän tiedemiehen ryhmään kuuluvat muun muassa valokuvaaja, rikospaikka-asiantuntija ja kaksi antropologia.

Irakin sodan päättymisen jälkeen maasta on löydetty useita Saddam Husseinin aikakaudelta olevia joukkohautoja. Niistä löytyvien todisteiden pelätään tuhoutuvan, jos hautoja ei tutkita pikaisesti.

Myös IAEA ehkä Irakin

Yhdysvallat pitää mahdollisena, että Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n asiantuntijat pääsisivät tutkimaan Irakin ydinaseohjelmaa.

-Minun nähdäkseni, meidän mielestämme siinä ei ole mitään ongelmaa, Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld kommentoi IAEA:n tarkastajien mahdollista matkustamista Irakiin.

Rumsfeld korosti kuitenkin, että lopullinen päätös tarkastajien lähettämisestä Irakiin tehdään Yhdysvaltojen ja YK:n välisissä keskusteluissa. IAEA on varoittanut useaan kertaan, että ydinmateriaalia saattaa joutua Irakissa vääriin käsiin.

Rumsfeld myös syytti jälleen eilen Irania terroristiyhteyksistä.

-Ei ole mitään epäilystäkään siitä, että Iranissa on al-Qaidan jäseniä, hän sanoi. Iran on kiistänyt Yhdysvaltain väitteet terroristien suojelemisesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme