Mainos
Mainos

Britannia EU:n jäsenmaksun korotuksesta: emme maksa

Britannia kieltäytyy maksamasta EU:n vaatimaa jäsenmaksun korotusta.

EU:n mukaan Britannian pitäisi maksaa joulukuun alussa 2,1 miljardin euron lisälasku, koska maan talouskasvu on ollut muita jäsenmaita nopeampaa.  

Pääministeri David Cameronin mielestä vaatimus on täysin kohtuuton.

– En aio maksaa laskua. Jos ihmiset kuvittelevat niin, se ei tapahdu, Cameron pauhasi tiedotustilaisuudessa Brysselissä, jossa EU-maiden johtajat ovat parhaillaan koolla.  

Vaatimus tarkoittaa, että Britannian jäsenmaksu nousisi tänä vuonna noin viidenneksellä. EU-komission mukaan kyseessä on tekninen tarkistus, joka tehdään vuosittain kaikille jäsenmaille.  

Samassa tarkistuksessa Ranskalle on tarkoitus palauttaa miljardi euroa ja unionin rikkaimmalle taloudelle Saksalle lähes 800 miljoonaa euroa.

Cameron sanoi ymmärtävänsä periaatteen, mutta hänen mukaansa Britannialta vaadittu summa on täysin kohtuuton, eikä yhdellekään jäsenmaalle ole aiemmin lätkäisty niin korkeaa lisälaskua.  

Lisäksi Cameron arvosteli sitä, että lisälasku tuli Britannialle käytännössä puskista. Cameronin mukaan tällainen käytös EU:lta ei ole hyväksyttävää.  

Cameron on luvannut järjestää Britanniassa kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä vuonna 2017, jos hänen konservatiivipuolueensa voittaa ensi kevään parlamenttivaalit.  

Suomen talouskehitys on ollut keskimääräistä hitaampaa, joten Suomi maksaa tänä vuonna EU-budjettiin ennakoitua vähemmän.  
    

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme