Mainos
Mainos

Britannian pääministeri Cameron haluaisi kieltää viestipalvelu WhatsAppin

Britannian pääministeri David Cameron haluaisi antaa turvallisuuspalveluille uusia keinoja valvontaan internetissä.   

Vaaleihin valmistautuva pääministeri on luvannut, että jos hänet valitaan uudelleen, hän ryhtyy ajamaan uusia lakeja. Hänen mielestään turvallisuuspalveluille tulisi joissakin tapauksissa antaa mahdollisuus myös viestien sisältöjen tutkimiseen.  

Brittilehti Independentin mukaan Cameron haluaisi lisäksi lopettaa sellaiset viestintäpalvelut, joita turvallisuuspalvelut eivät pysty salauksen vuoksi lukemaan. Käytännössä tämä koskisi esimerkiksi WhatsAppia ja Snapchatia.  

Internetin valvonta nousi esiin viikonloppuna, kun ryhmä EU-maita ja Yhdysvallat kokoontuivat terrorisminvastaiseen kokoukseen Ranskassa.

Kokoukseen osallistuneiden sisäministereiden lausunnon mukaan on tärkeää, että suurimmat internetpalveluiden tuottajat tekevät yhteistyötä hallitusten kanssa. Lausunnossa katsotaan, että tarkkailun lisäksi netistä pitäisi voida poistaa sisältöä, jonka tarkoituksena on kannustaa vihaan ja terroritekoihin.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot