Mainos
Mainos

Brittien värväytyminen armeijaan vähentynyt

Brittilehden mukaan armeijaan värväytymisen vähentyminen johtuu sodanvastaisuuden lisääntymisestä.

Irakin sotaa vastustava yleinen mielipide on vaikeuttanut sotilaiden saamista Britannian armeijaan, sanomalehti Observer kertoo.

Armeijan nimettömänä pysyneen edustajan mukaan sodanvastaisen mielipiteen leviäminen on vaikeuttanut jo ennestään olemassa olleita värväysongelmia. Armeijan edustajan mukaan värväytyjien väheneminen on näkynyt etenkin Skotlannissa, mutta ilmiö on leviämässä myös Pohjois-Englantiin ja koko maahan.

Värväytymisen vähenemisestä on sodanvastaisen mielipiteen lisäksi syytetty myös sosiaalisia muutoksia, kuten aikaisempaa helpompaa koulutukseen pääsyä ja nuorten kasvaneita elämänodotuksia.

Värväyksen ongelmat ovat armeijan mukaan näkyvissä esimerkiksi siinä, että jotkut vanhemmat ovat kieltäytyneet allekirjoittamasta lastensa myöntymislomakkeita. Britanniassa ei ole yleistä asevelvollisuutta vaan palkka-armeija.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme