Mainos
Mainos

Brittihallitus hakee tukea terroristilakien tiukentamiselle

Vajaat kaksi viikkoa sitten Lontoon metroon ja bussiin tehdyissä terrori-iskuissa menehtyi yli 50 ja loukkaantui noin 700 ihmistä.

Britannian hallitus on aloittanut neuvottelut oppositiopuolueiden kanssa terroristilakien tiukentamisesta. Sisäministeri Charles Clarke tapaa sekä konservatiivipuolueen että liberaalidemokraattien edustajat keskustellakseen lainsäädännön kiristämisestä.

Harkinnan alla on muun muassa kriminalisoida epäsuora yllytys terroritekoihin kuten itsemurhapommittajien ylistäminen saarnoissa. Oikeusministeri Charles Falconer sanoi viikonvaihteessa, ettei lainsäädännön kiristäminen ole liian myöhäistä.

- Meidän on opittava läksymme ja siksi ajamme eteenpäin näitä uusia lakeja.

Suunnitelmissa on, että myös terroritekojen valmistelua ja hyökkääjien kouluttamista rangaistaisiin nykyistä ankarammin.

Britannian oppositiopuolueet kannattavat periaatteessa lakien kiristämistä, mutta haluavat keskustella lakien sisällöstä sisäministerin kanssa. Neuvottelujen arvellaan kestävän koko viikon.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme