Mainos
Mainos

Brittihallitus kiistää, että brexitin kymmenien miljardien hintalapusta olisi päästy sopuun

Britannian hallitus kiistää eilen eri medioissa liikkuneet tiedot, joiden mukaan EU ja Britannia olisivat päässeet alustavaan sopuun brexitin niin kutsutusta loppulaskusta.

Esimerkiksi The Telegraph kertoi eilen, että laskun suuruus olisi 45-55 miljardia euroa. Pääministeri Theresa Mayn edustaja kieltäytyi kommentoimasta mediatietoja, mutta totesi ettei mitään neuvotteluja ole vielä saatu päätökseen.

– Keskustelut ovat meneillään ja pääministeri on ollut hyvin selväsanainen siitä, että meillä on velvoitteita, jotka meidän täytyy täyttää. Hän on myös todennut, että Britannian ja EU:hun jäävien 27 maan täytyy edetä yhdessä. Mistään ei ole ole sovittu, ennen kuin kaikesta on sovittu.

Pääministeri on ollut kovassa sisäpoliittisessa paineessa. Etenkin oppositiossa istuva työväenpuolue on moittinut hallitusta jatkuvasti siitä, etteivät brexit-neuvottelut näytä etenevän mihinkään.

Lisäksi Mayn hallinnon tuki parlamentissa on heiveröisempi kuin ennen ennenaikaisia parlamenttivaaleja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme