Mainos
Mainos

Brittikopteri syöksyi maahan Kosovossa

Kaksi rauhanturvaajaa on kuollut ja viisi loukkaantunut brittiläisen sotilashelikopterin maahansyöksyssä Kosovossa. Turman syytä ei vielä tiedetä.

Kopterin putoamispaikka

Rauhanturvaajia kuljettanut brittiläinen sotilashelikopteri syöksyi maahan maanantaina Kosovossa, lähellä Makedonian vastaista rajaa. Kansainvälisten uutistoimistojen tiedot turman uhreista vaihtelivat suuresti. Uutistoimisto AFP kertoi Kfor-joukkojen tiedottajan Axel Jandesekin ilmoittaneen, että maahansyöksyssä kuoli ainakin yksi kopterissa olleista rauhanturvaajista. Sotilasliitto Naton edustajat puhuivat sen sijaan loukkaantuneista.

Suomalaisen Kfor-pataljoonan komentaja eversti Sakari Honkamaa kertoi illalla puhelimitse Kosovosta, että turmassa kuoli brittitietojen mukaan kaksi rauhanturvaajaa ja viisi loukkaantui. Honkamaan mukaan kopterissa olleiden seitsemän henkilön kansallisuudesta ei ollut tarkkaa tietoa. Suomalaisia ei kuitenkaan ollut mukana helikopterissa. Turman syytä ei myöskään heti tiedetty. Eversti Honkamaa kertoi, että alueella satoi maanantaina räntää.

Kfor-sotilaita siirtyi maaliskuun lopulla Makedonian vastaiselle rajalle estämään aseiden ja albaanisissien liikkumista rajan yli. Rajaa on vartioimassa myös satakunta suomalaista Kfor-sotilasta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme