Mainos
Mainos

Brittilaboratorion työntekijällä legioonalaistauti

Myös toisesta suu- ja sorkkatautitartuntoihin liittyvästä tutkimuskeskuksesta on löytynyt pieniä määriä legionellabakteeria.

Britanniassa yksi suu- ja sorkkatautitutkimusten keskiössä olevan laboratorion työntekijöistä on sairastunut legioonalaistautiin.

Toisesta epäilyksenalaisesta tutkimuskeskuksesta on puolestaan löytynyt viranomaisten mukaan "merkityksettömän" pieniä määriä legionellabakteeria.

Viranomaiset selvittävät työntekijän viime viikkojen liikkeitä saadakseen selville tartunnan alkuperän. Tutkimuksia tehdään myös valtion omistamassa laboratoriossa Pirbrightissa. Laboratorio on toinen kahdesta tutkimuskeskuksesta, joista suu- ja sorkkataudin epäillään levinneen. Viranomaisten mukaan tautitapaukset eivät kuitenkaan liity mitenkään toisiinsa.

Legionellabakteeria löydettiin eläinten terveyttä tutkivasta keskuksesta (IAH), joka sijaitsee Pirbrightissa.

Tämän vuoden alkupuoliskolla Britanniassa on todettu jo yli 160 legioonalaistautitapausta. Legionella-bakteeri leviää usein likaisen veden tai ilmastointilaitteiden kautta. Bakteeri aiheuttaa kuumeisen keuhkotulehduksen, joka on vaarallinen ennen muuta heikkokuntoisille ja iäkkäille ihmisille.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme