Mainos
Mainos

Brittilähde: Suurhyökkäys alkamassa

Britannialaisen sotilaslähteen mukaan suurhyökkäys Irakiin on parhaillaan alkamassa. Yhdysvallat on myös aloittanut uudet iskut Bagdadiin.

Britannilainen sotilaslähde on kertonut suurhyökkäyksen Irakiin alkavan illalla. Yksi merijalkaväen yksikkö on jo ylittänyt rajan ja hyökännyt Etelä-Irakiin. BBC on kertonut tuhansien sotilasajoneuvojen matkaavan kohti Irakia.

Yhdysvallat on aloittanut myös uudet iskut Bagdadiin. Risteilyohjukset ovat osuneet kaupungin keskustaan. Silminnäkijät kertovat räjähdyksistä ja savusta hallitusrakennusten lähellä. Irak on vastannut tiettävästi ilmatorjuntatulella. Iskujen sanotaan olevan huomattavasti voimakkaampia kuin torstaiaamuna.

Kuwaitin uutistoimiston mukaan amerikkalaisjohtoiset joukot ovat vallanneet Umm Qasrin.

Ilmahälytyssireenit soivat Bagdadissa illalla hieman ennen kello kahdeksaa ensimmäistä kertaa aamuisten iskujen jälkeen. Myöhemmin kerrottiin, että sireenit ovat alkaneet soimaan uudestaan.

(MTV3-AFP-Reuters)

Yhdysvallat aloitti maasodan Irakissa.
(Kymmenen uutiset 20.03.).

Yö saattaa olla ratkaiseva amerikkalaisten ilmaherruuden saavuttamiselle. (Kymmenen uutiset 20.03.2003)

Bagdadiin kohdistuu rajuja iskuja. Sota on levinnyt myös pohjoiselle rintamalle, ja nyt voidaan jo puhua täysimittaisesta sodasta.
(20.03.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme