Mainos
Mainos

Brittilehdet haluavat vakoojan syytteeseen

Tämänpäiväisissä brittilehdissä vaadataan vakoojaksi paljastuneen 87-vuotiaan naisen asettamista syytteeseen. 87-vuotias
antoi eilen itse lausunnon, jossa hän myönsi vakoilleensa vuosikymmeniä Neuvostoliiton hyväksi.

Norwood työskenteli aiemmin Britannian metallintutkimuslaitoksessa, ja hänen luovuttamiensa tietojen arvellaan auttaneen merkittävästi Neuvostoliittoa asekehittelyssä. Lauantaina julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Britannian labour-hallitus ei aio asettaa Norwoodia syytteeseen tämän korkean iän vuoksi. News of the World -lehti syyttää sisäministeri Jack Straw ta kahdenlaisten oikeudenmukaisuuden mittojen käyttämisestä. Lehti viittasi 83-vuotiaaseen Chilen entiseen diktaattoriin Augusto Pinochetiin. Straw päätti keväällä, että oikeustoimet Pinochetin luovuttamiseksi Espanjaan voidaan aloittaa. Espanja syyttää Pinochetia ihmisoikeusloukkauksista Chilen sotilasdiktatuurin aikana. Norwoodin syyttämättä jättämistä arvosteli myös tavallisesti työväenpuolueen linjoja seuraileva Mirror:

-Kun Jack Straw ei ulottanut ihmisystävällistä linjaansa samalla lailla Augusto Pinochetiin, hän antaa ymmärtää, että uuden työväenpuolueen aikana on yksi laki vasemmistolaisille ja toinen oikeistolaisille. Eräissä brittilehdissä rinnastettiin Norwood 78-vuotiaaseen Anthony Sawoniukiin. Tämä tuomittiin Britanniassa aiemmin tänä vuonna kaksinkertaiseen elinkautisrangaistukseen, koska hän oli osallistunut juutalaisten murhiin Valko-Venäjällä toisen maailmansodan aikana.

-Jos on oikein asettaa syytteeseen natseja sotarikoksista vaikka he ovat ehtineet korkeaan ikään, täytyy olla oikein myös syyyttää ja laittaa kalterien taa rouva Norwood, kirjoittaa Sunday Express.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme