Mainos
Mainos

Lehdet: Egyptiin matkalla ollut brittikone väisti ohjusta

Lontoosta Sharm el-Sheikhiin matkalla ollut Thomson Airwaysin lentokone väisti ohjusta elokuussa, kertovat brittilehdet, muun muassa Guardian.

Britannian hallitus vahvistaa tapauksen. Sen mukaan lentokone oli lähimmillään 300 metrin päässä ohjuksesta.

Koneessa oli 189 matkustajaa. Heille ei kerrottu mitään vaaratilanteesta. Lentokone laskeutui lopulta turvallisesti Sharm el-Sheikhiin.

Britannian liikenneministeriö ei usko, että ohjus oli tähdätty kohti lentokonetta, vaan että sen laukaisu saattoi liittyä Egyptin armeijan harjoituksiin.

Lentoyhtiöitä on kielletty lentämään alle kahdeksan kilometrin korkeudessa Siinain Niemimaalla, jossa venäläiskoneen maahansyöksyssä viime viikolla kuoli 224 ihmistä. Viranomaiset pelkäävät, että äärijärjestö Isisillä on aseita, joilla se pystyisi pudottamaan tätä korkeutta matalammalla lentäviä koneita.

Monet maat, mukaan lukien Britannia, ovat keskeyttäneet lentonsa Siinaille toistaiseksi. Guardianin mukaan elokuun vaaratilanteen ei kuitenkaan uskota vaikuttaneen Britannian päätökseen perua lennot.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme