Mainos
Mainos

Brittilehti: Asiantuntija vertaili luolamiesten tekemiä ”töherryksiä”– erikoinen havainto

Kivikautisen taiteen tutkimuksen asiantuntija Genevie von Petzinger uskoo löytäneensä eräänlaiset esihistorialliset aakkoset tutkittuaan luolista löytyneitä ikivanhoja yksinkertaisia merkintöjä.

Brittilehti The Daily Mail kertoo, että tutkijat ovat löytäneet ympäri Eurooppaa sijaitsevista luolista kiveen kaiverrettuja pisteitä, viivoja ja yksinkertaisia muotoja, mutta näitä on usein pidetty lähinnä muinaisten imisten tekeminä töherryksinä. Tutkijoiden päähuomio onkin luolatutkimuksessa kiinnittynyt pääasiassa taidokkaamman näköisesti tehtyihin kuviin esimerkiksi eläimistä.

Petzinger alkoi puolestaan vertailla näitä vähemmälle huomiolle jääneitä viivoja ja hän huomasi, että ne eivät ole sattumanvaraisia. 

Hän löysi eri luolista vain 32 eri tyyppistä symbolia, joiden käyttö on säilynyt lähes muuttumattomana kymmeniä tuhansia vuosia. Petzingerin mukaan kyseessä ovatkin jonkinlaiset esihistorialliset aakkoset. 

Lehden mukaan havainto saattaa muuttaa nykyistä käsitystä luolamaalauksia tehneistä ihmisistä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot