Mainos
Mainos

Brittilehti: Iran yritti hankkia ydinasetarvikkeita Etelä-Afrikasta

Brittilehti The Timesin tämänpäiväisen numeron mukaan Iran on yrittänyt hankkia ydinaseiden valmistukseen vaadittavia tarvikkeita Etelä-Afrikasta.

Iranilainen apulaisministeri esitti listan haluamistaan tarvikkeista viime vuonna korkealle eteläafrikkalaiselle ydinenergiaviranomaiselle, kertoo The Times.

Eteläafrikkalaisviranomainen kuitenkin kieltäytyi toimittamasta yksityiskohtaiseen listaan lueteltuja tarvikkeita vedoten kansainvälisen oikeuden säännöksiin.

The Timesin mukaan Etelä-Afrikan ohella Iran on pyrkinyt saamaan käsiinsä ydinasetarvikkeita Ukrainasta ja Keski-Aasian tasavalloista.

Iran on kiistänyt säännönmukaisesti väitteet, joiden mukaan se pyrkii rakentamaan oman ydinaseen. Islamilaisen tasavallan viranomaiset korostavat, että Iranin ydinenergiahankkeet on suunnattu vain ja ainoastaan rauhanomaisiin siviilitarkoituksiin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme