Mainos
Mainos

Brittilehti listasi: Näiden syiden takia irakilaiset lähtevät Suomesta

Liian kylmää, perhesyyt, pettymys maahan... Muun muassa tällaisia syitä kuulee irakilaisilta, jotka ovat päättäneet lähteä Suomesta vapaaehtoisesti.

Asiasta tänään uutisoinut brittiläinen Daily Mail on haastatellut useita Suomesta pois haluavia irakilaisia. Monet viime vuonna Suomeen tulleet irakilaiset ovat peruneet vapaaehtoisesti jättämänsä turvapaikkahakemuksen. Moni heistä kertoo syyksi pettymyksen, jonka kylmä, pohjoinen maa aiheutti.

– Vauvani on sairastunut, kertoi brittilehdelle mies, joka oli ostamassa lentolippua takaisin Baghdadiin Helsingissä.

Pientä matkatoimistoa pitävä, Somaliasta Suomeen tullut Muhiadin Hassan kertoo, että hän myy joka päivä 15-20 lentoa Baghdadiin. Hänellä on pitänyt kiirettä muutaman kuukauden ajan.

Perhesyiden lisäksi talven viima on ollut yksi syy, miksi ihmiset haluavat lähteä Suomesta. Mutta monen vastauksesta kuultaa myös selvä pettymys: Elämä Suomessa ei ollutkaan sitä, mitä he tulivat hakemaan. Myös pakolaisiin kohdistuneiden vihamielisten reaktioiden kerrotaan lisääntyneen.

– Jotkut sanovat, että Suomen olosuhteet ja pitkä turvapaikanhakuprosessi eivät ole vastanneet heidän odotuksiaan tai sitä, mitä he, joille he maksoivat matkustamisestaan, ovat kertoneet, Kansainvälisen siirtolaisjärjestön Tobias van Treeck kertoo lehdelle.

Lehti kertoo, että Suomi aloittaa seuraavalla viikolla lennot Bagdadiin, joilla mielensä muuttaneita turvapaikanhakijoita viedään kotiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme