Mainos
Mainos

Brittilehti: Osa Algerian murhista turvallisuusjoukkojen työtä

Brittilehti Observer kertoi tänään saaneensa uusia todisteita siitä, että osa Algerian joukkomurhista on maan turvallisuusjoukkojen työtä.

Lehti kertoi kahden Britanniasta turvapaikkaa hakeneen algerialaisen poliisin sanoneen, että he ovat osallistuneet käskystä siviilien murhiin ja kidutuksiin. Kaiken kaikkiaan turvallisuusjoukot ovat syyllistyneet useisiin ihmisoikeusrikkomuksiin: joukkomurhiin, hallituksen vastustajien kidutuksiin, vakoiluun ja hankalien lehtimiesten ja viihdetaitelijoiden murhiin, loikkarit kertoivat.

Hallitus syyttää äärimuslimeja

Observerin paljastukset ovat tuorein väite Algerian valtion sekaantumisesta joukkomurhiin, joista maan hallitus tavallisesti syyttää äärimuslimeja. Myös Iranin parlamentin puhemies Ali Akbar Nateq-Nouri syytti tänään Algerian hallitusta joukkomurhista. Tosin hän sanoi myös eräiden nimeltä mainitsemattomien länsimaalaisten sekaantuneen murhiin. Algerian hallitus on vuodesta 1992 lähtien käynyt aseellista taistelua äärimuslimeja vastaan, ja sisällissota on eri tietojen mukaan vaatinut 65 000-100 000 ihmishenkeä. Algerian turvallisuusjoukot kertoivat tänään 11 ihmisen saaneen surmansa Bouiran maakunnassa viime yönä. Murhien takana oli joukkojen mukaan "terroristiryhmä".
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme