Mainos
Mainos

Brittiliha taas vientikieltoon

Brittiläinen liha on taas joutunut vientikieltoon. Tällä kertaa kyse on suu- ja sorkkataudista, jota on havaittu eteläisessä Englannissa.

Brittiliha

EU:n langettama brittilihan vientikielto tulee voimaan heti. Kielto koskee eläviä eläimiä, lihaa ja maitoa ja niistä tehtyjä tuotteita. Näillä näkymin suu- ja sorkkataudin aiheuttama vientikielto on voimassa kuun vaihteeseen saakka.

Nyt löydetyt tautitapaukset ovat ensimmäiset suu- ja sorkkatautitapaukset Britanniassa 20 vuoteen. Suu- ja sorkkatautia on löytynyt viranomaisten mukaan yhdeltä teurastamolta ja kahdelta maatilalta. Terveysviranomaiset ovat määränneet tapauksen takia kahdeksan kilometrin suojavyöhykkeet alueen ympärille.

Britanniaan matkustavien varottava

Suomen maatalousviranomaiset kehottavat Britanniaan matkustavia varovaisuuteen, jotta maassa todettu suu- ja sorkkatauti ei leviäisi Suomeen. Maa- ja metsätalousministeriö kehottaa muun muassa välttämään tilakäyntejä alueilla, joilla tautia on todettu.

Suu- ja sorkkatauti on nautakarjan ja sikojen helposti tarttuva virustauti. Luotettavaa parannuskeinoa tautiin ei ole. Se ei ole ihmisille vaarallinen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme