Mainos
Mainos

Brittilihaa viety Hollannin kautta Egyptiin ja Venäjälle

1600 tonnia vientikieltoon määrättyä brittiläistä naudanlihaa on kuljetettu Hollantiin, ilmoitti EU:n komission tiedottaja Klaus van der Pas tänään.

Van der Pasin mukaan hollantilaisviranomaiset ovat takavarikoineet 700 tonnia lihaa, mutta 900 tonnia on viety edelleen Egyptiin ja Venäjälle.

EU:n komission mukaan lihaerässä on belgialaiset alkuperämerkinnät. Ranskalaiset ja espanjalaiset yhtiöt ovat sotkeutuneet lihanvientiin, mutta ne ovat van der Pasin mukaan voineet toimia hyvässä uskossa olettaen, että liha on ollut belgialaista.

Suomeen ei ole tuotu belgialaista naudanlihaa tänä vuonna. Sen sijaan belgialaiseksi merkittyä lihaa on viety mm. Tanskaan ja Hollantiin.

Van der Pas arvosteli tänään brittiviranomaisia, jotka eivät ole kyenneet valvomaan brittilihan vientikieltoa. EU:n komissio kielsi brittiläisen naudanlihan viennin maaliskuussa 1996, kun havaittiin, että ns. hullun lehmän taudin ja ihmisillä esiintyvän Creuzfeldt-Jacob -taudin välillä voi olla yhteys.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme