Mainos
Mainos

Brittimedia: Isisin pahamaineinen "valkoinen leski" kuoli lennokki-iskussa – myös naisen 12-vuotias poika sai surmansa?

Useat brittimediat raportoivat etsityn brittijihadistin Sally Jonesin kuolleen lennokki-iskussa Syyriassa.

”Valkoiseksi leskeksi” kutsuttu Jones muutti Syyriaan poikansa kanssa vuonna 2013, ja hänestä tuli järjestölle tärkeä rekrytoija. Nainen oli yksi maailman etsityimpiä terroristeja.

Tiedot Jonesin 12-vuotiaan pojan kohtalosta ovat vielä ristiriitaisia, mutta myös hän on saattanut saada surmansa iskussa.

Jones muutti Syyriaan miehensä Junaid Hussainin perässä ja pariskunnan molemmat jäsenet liittyivät Isisiin. Mies sai kuitenkin surmansa lennokki-iskussa jo vuonna 2015, jonka jälkeen brittilehdistö alkoi käyttää Jonesista valkoinen leski -nimitystä.

Kotimaassaan Britanniassa Hussainia ja Jonesia on syytetty jihadistien rekrytoinnista Isisin riveihin. Jones antoi sosiaalisessa mediassa neuvoja naisille, jotka haluaisivat liittyä terrorijärjestön riveihin. Hän muun muassa antoi käytännön vinkkejä matkustusjärjestelyihin Syyriaan ja levitti propagandaa kristityistä.

Isisiä Britanniaan paenneen haastateltavan mukaan Jones oli kertonut hänelle itkien, että haluaisi palata takaisin kotimaahansa, mutta Isis esti tämän, kertoo Sky News. 

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Ilta-Sanomat

Lähteet: Guardian, Sky News

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme