Mainos
Mainos

Brittimedia: Kansanedustajan ampumisesta epäilyllä mielenterveysongelmia

Britanniassa kansanedustajan tappamisesta epäilty, 52-vuotias mies on kärsinyt mielenterveysongelmista, kertovat brittimediat.

Sanomalehti Telegraphin mukaan miehen veli on kertonut, että epäilty oli hakenut ja saanut apua mielenterveysongelmiinsa. Mies oli aiemmin myös itse kertonut ongelmistaan paikallislehden haastattelussa.

Poliisi tutkii myös, oliko työväenpuolueen kansanedustajan Jo Coxin surmaamisella poliittinen motiivi. Epäillyn tunteneet ovat kertoneet medialle, ettei hän vaikuttanut poliittisesti aktiiviselta. Epäillyn tiedetään kuitenkin ainakin jossain vaiheessa tilanneen eteläafrikkalaista, äärioikeistolaista ja rasistista lehteä. 

Silminnäkijöiden mukaan epäilty oli huutanut "Britannia ensin" hyökätessään Coxin kimppuun. Briteissä toimii samanniminen äärioikeistolainen liike. Cox on puhunut julkisesti liikettä vastaan.
Telegraphin mukaan poliisi selvittää myös, oliko Coxin kannalla EU-jäsenyyteen yhteyttä surmatyön motiiviin. Cox kannatti Britannian pysymistä Euroopan unionissa.

Poliisi pidätti epäillyn veriteon jälkeen tapahtumapaikan läheltä. Viranomaisten mukaan ketään muuta ei etsitä teosta epäiltynä.
41-vuotias Jo Cox joutui hyökkäyksen kohteeksi omassa vaalipiirissään Birstallissa Yorkshiressa, kun hän oli tulossa ulos kirjastosta, jossa oli ollut tapaamassa äänestäjiään. Silminnäkijöiden mukaan Coxia sekä ammuttiin että puukotettiin. Hänet kiidätettiin tapahtumapaikalta sairaalaan, mutta hän kuoli vammoihinsa.

Cox oli avustustyön veteraani, joka ennen parlamenttiin nousuaan työskenteli muun muassa avustusjärjestö Oxfamin palveluksessa. Hän oli myös naisten oikeuksien näkyvä puolestapuhuja ja kahden pienen lapsen äiti.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme