Mainos
Mainos

Brittimies upotti säästönsä tyhjään peltoon – kaivoi esiin keskiaikaisen kylän

Britannialainen Stuart Wilson maksoi vuonna 2004 miltei 40 000 euroa Walesissa sijaitsevasta tyhjästä pellosta, sillä hän oli vakuuttunut, että maan alle oli hautautunut keskiaikainen kylä. Erikoisesta tapauksesta kertoo brittilehti The Telegraph.

37-vuotiaan historianharrastajan kerrotaan suorittaneen kaivauksia toisella, lähistöllä sijaitsevalla pellolla, kun maa-alue päätyi huutokaupattavaksi.

Mies kertoo Telegraphille ihmetelleensä peltoa ja huomanneensa, että se ei näyttänyt tavanomaiselta viljelyspellolta. Hänen mukaansa pellon maanmuodot viittasivat siihen, että alueella on seissyt menneisyydessä rakennuksia.

Lopulta mies päätyi lunastamaan pellon huutokaupassa. Tempaus osoittautui niin kalliiksi, että mies joutui muuttamaan vanhempiensa luokse. Telegraphin mukaan mies pääsi muuttamaan takaisin omaan asuntoonsa vasta viime vuonna.

Wilsonia ei kuitenkaan kaduta. Hän kertoo Telegraphille, että päätös pellon ostamisesta oli lopulta kannattava. Yhdessä vapaaehtoisten avustajien kanssa mies on kaivanut maasta esiin muun muassa vallihautojen ympäröimän, noin 400 neliömetrin suuruisen kartanon ja useita keskiaikaisia esineitä. 

– Sanoisin, että kaikista elämäni aikana tekemistäni päätöksistä pellon ostaminen on ollut yksi parhaista, mies kertoi Telegraphin haastattelussa.

Wilson kertoo Telegraphille, että kartano on todennäköisesti ollut osa 1200-luvulla perustettuun kylää, jonka väkiluku ympäröivine alueineen on saattanut olla mahdollisesti jopa 20 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme