Mainos
Mainos

Brittiministereitä moitittiin puuttumisesta Irak-uutisointiin

Kansainvälinen lehdistöinstituutti IPI arvosteli maanantaina Britannian hallitusta yrityksistä vaikuttaa yleisradioyhtiö BBC:n Irak-uutisointiin. IPIn mukaan brittiministerit ovat useaan otteeseen moittineet BBC:tä Irakin tilanteen vääristämisestä.

BBC:tä on syytetty muun muassa Irakin hallinnon ja liittoutuman joukkojen kohtelemisesta moraalisesti samanarvoisina osapuolina, lehdistöinstituutti kertoi lausunnossaan. -Britannian hallituksen on ymmärrettävä, että uutisista päättävät toimittajat eivät poliitikot, IPI korosti. IPIn mukaan BBC:llä on sekä oikeus että velvollisuus raportoida sodasta ja tuoda esiin sekä liittoutuman että irakilaisten näkökulmia, jotta ihmiset voisivat yrittää ymmärtää tapahtumia.

Yhdysvaltain joukkojen mukana liikkuvien toimittajien ja sotilaiden yhteistyö ei ole myöskään sujunut täysin kitkatta. Yhdysvaltain puolustusministeriö kehotti maanantaina tunnettua amerikkalaista televisiotoimittajaa Geraldo Riveraa lähtemään Irakista. Fox-yhtiön tähtitoimittajan kerrottiin paljastaneen suorassa lähetyksessä tietoja Yhdysvaltain joukkojen asemista Irakissa, mikä on kiellettyä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme