Mainos
Mainos

Brittiministeri kohautti raiskauslausunnoillaan

Britannian oppositiossa oleva Työväenpuolue vaatii oikeusministeri Ken Clarken eroa hänen raiskauslausuntojensa vuoksi.

Ministeri Clarke jakoi radiohaastattelussa raiskauksia törkeämpiin ja lievempiin, ja sanoi, että lievemmistä voisi päästä helpommin ehdonalaiseen kuin törkeämmistä.

Samassa ohjelmassa esiintynyt raiskauksen uhri tyrmäsi ministerin jaottelun.

Clarke viittasi siihen, että väkivaltaisesta raiskauksesta ei olisi soveliasta päästää tekijää ehdonalaiseen, kun taas lievemmistä se olisi mahdollista.

Britannian laissa sanotaan, että mikäli raiskaaja tunnustaa rikoksensa, hänellä on mahdollisuus saada ehdottomaan vankeustuomioonsa kolmanneksen lyhennys. Uusissa kaavailuissa ehdonalainen vapaus voisi koittaa tunnustuksen tehneelle rikolliselle raiskaajat mukaan lukien jo sen jälkeen, kun tuomiosta on istuttu puolet.

Clarke onnistui hämmentämään soppaa radiohaastattelussa puhumalla niin sanotuista deittiraiskauksista, 15-18-vuotiaiden yhdynnöistä, joita hän ei pitänyt vakavina rikoksina.

Pääministeri David Cameron ei taivu opposition vaatimuksiin erottaa Clarke, mutta hän kehotti oikeusministeriään selventämään lausuntojaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme