Mainos
Mainos

Brittiministeri: Syyria-päätös vahingoittaa USA-suhteita

Britannian puolustusministerin Philip Hammondin mukaan maan parlamentin päätös hylätä mahdollinen sotilaallinen isku Syyriaan rasittaa suhteita Yhdysvaltoihin. Vaikka parlamentin äänestys oli vain neuvoa-antava, pääministeri David Cameron on vakuuttanut kunnioittavansa sitä.

Parlamentti hylkäsi iskun äänin 285-272.

– En usko, että Britannian päätös pysäyttää mitään toimia, mutta toki se rasittaa maidemme välistä erityistä suhdetta, Hammond muotoili.

Cameronin amerikkalaiskollega Chuck Hagel vakuutti aamulla Filippiineillä, että Yhdysvallat haluaa edelleen toimia osana kansainvälistä liittoumaa. Toisaalta Hagel on sanonut aikaisemmin, että presidentti Barack Obama toimii "Yhdysvaltojen etujen mukaisesti riippumatta siitä, mitä muut maat tekevät".

YK:n kemiallisten aseiden tutkintaryhmän on määrä saada työnsä Syyriassa päätökseen tänään. Pääsihteeri Ban Ki-moonin mukaan tarkastajat poistuvat maasta huomenna ja raportoivat tutkimuksistaan hänelle.

Tarkastajat ovat kuluneen viikon ajan tutkineet väitteitä kemiallisin asein tehdyistä iskuista Damaskoksen liepeillä.

(MTV3–STT–Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme