Mainos
Mainos

Brittiomaiset kiirehtivät Guantanamon vankeja vapaaksi

- Kaksi vuotta on kulunut eikä ratkaisua ole vielä löytynyt, erään vangitun äiti sanoo. Brittivangittujen omaiset vetoavatkin nyt pääministeri Tony Brairiin.

Guantanamon laivastotukikohdassa Kuubassa vangittuna olevien brittien omaiset ovat vedonneet pääministeri Tony Blairiin, jotta tämä yrittäisi tehdä asialle jotakin vankien vapauttamiseksi. Guantanamossa vangittuna olevien 660 "vihollistaistelijan" joukossa on yhdeksän Britannian kansalaista.

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan vangituilta on evätty mahdollisuus oikeudenkäyntiin.

-Tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että kaksi vuotta on kulunut eikä ratkaisua ole vielä löytynyt, sanoi vangittuna olevan Feroz Abassin äiti Louise Christian.

Joidenkin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan viisi Euroopan maata, joukossa Britannia, olisivat pääsemässä Yhdysvaltojen kanssa sopimukseen Guantanamossa olevien kanasalaistensa siirtämisestä kotimaahan jouluun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme