Mainos
Mainos

Brittipoliisi pidätti kirjepommiepäillyn

Poliisi ei paljastanut teon motiivia. Julkisuudessa on kuitenkin arveltu teon olevan jonkinlaista kaunaa liikenneviranomaisia kohtaan, sillä pommeja lähetettiin muun muassa ruuhkamaksuja keräävään yritykseen.

Britannian poliisi on pidättänyt Cambridgessa miehen, jota epäillään maata ravistelleesta kirjepommisarjasta. Viiden pommin räjähdyksissä haavoittui kahdeksan ihmistä. Lisäksi kaksi samanlaista pommia jäi räjähtämättä.

Poliisi kertoi pidätetyn olevan noin 20-vuotias mies, mutta ei paljastanut, mikä tämän motiivi teolle saattaisi olla.

Pommien kohteet ovat antaneet aihetta arveluille, että tekijä kantaisi kaunaa liikenneviranomaisille: pommeja lähetettiin muun muassa ruuhkamaksuja keräävään yritykseen ja ajoneuvorekisterikeskukseen. Toisaalta tiedotusvälineet ovat epäilleet myös eläinoikeusaktivisteja.

Brittejä kehotettiin yhä käsittelemään postipaketteja varoen, sillä poliisin mukaan on mahdollista, että liikkeellä olisi vielä räjähdepaketteja.

Brittipoliisi pidätti jo toissa viikolla miehen, joka oli soittanut radio-ohjelmaan ja tunnustanut tehneensä iskut. Hänet kuitenkin vapautettiin kuulustelujen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme