Mainos
Mainos

Brittipopulistien Twitter-kampanja kääntyi itseään vastaan

Brittipuolue Ukipin vaalikampanjointi sosiaalisessa mediassa meni pahasti pieleen, kun Twitterin käyttäjät käänsivät sen nopeasti pilkaksi puoluetta vastaan. 

EU-vastainen ja maahanmuuttokriittinen populistipuolue pyysi Twitterissä äänestäjiä kertomaan, miksi he tukevat puoluetta. Britanniassa EU-vaalit pidetään jo tänään, ja kyselyjen mukaan Ukip on nousemassa suurimmaksi puolueeksi. 

Ukipin viestintätiimi lanseerasi Twitter-kampanjaa varten tunnisteen #WhyImVotingUkip. Britit alkoivat kuitenkin nopeasti käyttää sitä tehdäkseen puolueen kannattajista pilkkaa. 

 "Äänestän Ukipia, koska eilen satoi ja se on ulkomaailman vika", yksi tviittaaja perusteli. Toinen kertoi äänestävänsä Ukipia, "koska astui vahingossa paljain jaloin legopalikan päälle, ja se EU:n vika". 

Sarkastisten tviittien takia Ukipin kampanjatunniste nousi nopeasti suosituimpien puheenaiheiden joukkoon. 

Ukipin vaalikampanja on muutenkin takkuillut. Alkuviikosta puolue järjesti Lontoossa karnevaalin, jonka tarkoituksena oli kerätä vähemmistöjen ääniä. Tapahtuma kääntyi avoimeksi protestiksi puoluetta vastaan.

Puoluejohtaja Nigel Farage jätti avustajiensa mukaan tulematta paikalle turvallisuussyistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme