Mainos
Mainos

Brittisotilaat jättävät Afganistanin

Britannian 160 sotilaan taistelujoukot palaavat tänään takaisin kotimaahansa. Bagramin lentotukikohtaan jää kuitenkin toistaiseksi vielä satakunta brittisotilasta vartiointitehtäviin ja tukemaan mahdollisia erikoisjoukkojen operaatioita.

Viimeisetkin Britannian merijalkaväen taistelujoukot ovat vetäytyneet Afganistanista.

160 sotilaan yksikön odotettiin saapuvan Britanniaan tänään.

Bagramin lentotukikohtaan Kabulin lähistölle jää vielä noin satakunta brittisotilasta vartiointitehtäviin ja tukemaan mahdollisia erikoisjoukkojen operaatioita.

Britannia lähetti Afganistaniin huhtikuussa 1700 sotilasta. Operaatio on herättänyt kotirintamalla ristiriitaisia tunteita. Britit eivät tietävästi joutuneet kertaakaan taisteluihin eivätkä onnistuneet vangitsemaan tai surmaamaan yhtään al-Qaeda verkoston tai Talebanin jäsentä. Toisaalta brittien on kerrottu tuhonneen suuren määrän luoliin kätkettyjä aseita ja ammuksia.

Britannia on myös pääosin vetäytynyt Kabulissa ja sen ympäristössä toimivasta Isaf-rauhaturvaoperaatiosta, joka on siirtynyt briteiltä turkkilaisten johdettavaksi.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme