Mainos
Mainos

Brittisotilaiden opaskirjasta syntyi kohu – neuvoo Tallinnan parhaat strippibaarit

Viroon sijoitetuille brittiläisille sotilaille on annettu opas maan parhaisiin striptease-klubeihin, kertoo BBC ja muun muassa The Telegraph. Asian vahvistaa Telegraphille Britannian puolustusministeriö.

Tallinnaan on sijoitettu Naton kautta brittiläisiä sotilaita ja sotilaille on annettu veronmaksajien rahoilla maksettu opus, missä neuvotaan muun muassa parhaimmat strippipaikat ja myös vinkkejä siihen, mistä löytyy kauneimmat tanssijat, miten yksityistanssi onnistuu ja miten paljon tytöille kuuluu antaa juomarahaa.

Opas on nimeltään Tallinn guide for friendly forces, eli vapaasti suomennettuna Tallinnan opas ystävällisille sotilaille. Se julkaistiin vuonna 2015 Naton sotaharjoituksen yhteydessä. Opas päätyi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n käsiin ja BBC julkaisi sen pari päivää sitten.

Puolustusministeriön tiedottaja ei kertonut Telegraphille kuka oppaan on tehnyt, eikä kertonut myöskään sitä, onko opas yhä käytössä.

– Kuten voitte olettaa, tarjoamme joukoillemme neuvoja ja ohjeita heidän komennuksensa aikana.

Viron suurlähetystö Lontoossa kertoo BBC:lle, että he eivät ole olleet mukana opuksen tekemisessä.

Suomalaisetkin mainitaan

Oppaassa oli myös tietoa Tallinnan muusta yöelämästä ja suosituksia eri baareista. Lisäksi tietoa löytyy Tallinnan vanhasta kaupungista, nähtävyyksistä ja muun muassa paikallisista laista. Opas esimerkiksi muistuttaa, että Viron pääkaupungissa julkinen juopottelu on kiellettyä ja siitä voi saada sakot.

Oppaassa annetaan ohjeita myös tuliaisten ostoon vaimoille ja tyttöystäville, jotka odottavat kotimaassa. Suosituksiin pääsi paikallinen alusvaateliike ja myös kermalikööri Vana Tallinn. Oppaassa todetaan, että esimerkiksi suomalaiset rakastavat juomaa, ja jotkut käyttävät sitä unilääkkeenä.

Britannian parlamentin jäsen, konservatiivien Sir Gerald Howarth sanoo Telegraphille, että opas on hyödyllistä verovarojen käyttöä.

– Kyse on sotilaidemme hyvinvoinnista, ja moni heistä on nuoria. Me autamme heitä välttämään epätoivottavaa käytöstä ja se on hyvä asia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme