Mainos
Mainos

Brittitiedustelu teki kylmäävän löydön tallenteesta: Jihadistit juhlivat koneen putoamista

Egyptin turmakoneen tutkinnassa on löytynyt uusia, hätkähdyttäviä tietoja.

The Telegraphin ja Sunday Expressin mukaan britannialainen tiedustelupalvelu GCHQ on löytänyt jihadistien riemunhuutoja puhelintallenteilta, jotka on soitettu lähes heti turman jälkeen.

Jihadistien kerrotaan vahvistamattomien tietojen mukaan puhuneen Birminghamin ja Lontoon aksenteilla. Tämän takia mietitään nyt, että heillä voisi olla tekemistä koneen pudottaneen pommin rakentamisessa.

Tutkintaa lähellä oleva lähde kertoi uutistoimisto Reutersille perjantaina, että koneen putoamisen takana saattoi olla pommi. Tähän viittaavat koneen mustista laatikoista löytyneet tiedot.

Koneen putoamisen jälkeen Isis ilmoitti olevansa sen takana. Järjestö ei kuitenkaan kertonut, miten se olisi koneen pudottanut. Isisin väitettä on pidetty epätodennäköisenä, ja muun muassa Egyptin presidentti on sanonut Isis-väitteiden olevan pelkkää propagandaa.

Turmassa menehtyivät kaikki koneessa olleet 224 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme