Mainos
Mainos

Brittituristien epäillään sairastuneen legioonalaistautiin

Laiva, jolla turistit sairastuivat, palaa "varotoimena" takaisin lähtöpaikkaansa Englantiin. Sen oli tarkoitus matkustaa vielä Tanskaan ja Norjaan.

Useiden brittiläisten risteilyturistien epäillään sairastuneen legioonalaistautiin Tukholmassa. Kuusi iäkästä matkustajaa, viisi naista ja yksi mies, on joutunut sairaalahoitoon.

- He eivät ole teho-osastolla ja heidän tilansa on vakaa, kertoo tartuntatautien erikoislääkäri Jens Jonsson.

Sairastuneet matkustajat jäävät sairaalaan ainakin muutaman päivän ajaksi.

- Tässä on luultavasti kyse legioonalaistaudista, Jonsson sanoo.

Matkustajat olivat risteilyalus Black Watchilla, joka oli lähtenyt Doverista Englannista. Ennen Tukholmaa alus oli käynyt Pietarissa ja Tallinnassa sekä Turussa, Kemissä ja Luulajassa. Aluksen oli määrä käydä myös Tanskassa ja Norjassa, mutta Fred. Olsen Cruise lines -varustamon mukaan alus palaa "varotoimena" suoraan Doveriin. Aluksessa on runsaat 750 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

Varustamo kertoi, että aluksessa käytettävää vettä on ryhdytty tutkimaan taudin alkuperän selvittämiseksi. Legionella-bakteeri elää luonnossa makeissa vesissä ja maaperässä.

Legioonalaistauti on kuumeinen keuhkotulehdus, joka on vaarallinen ennen muuta heikkokuntoisille ja iäkkäille ihmisille. Taudin nimi on peräisin siitä, että se havaittiin ensi kerran American Legion -sotaveteraanijärjestön kokouksessa 1976.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme