Mainos
Mainos

Brittiyhtiö luopuu kohutuista rannekkeista turvapaikanhakijoille

Turvapaikanhakijat eivät joudu enää käyttämään kiisteltyjä rannekkeita Cardiffissa Walesissa. Ateriapalveluista vastaava yhtiö kertoo luopuneensa rannekkeista, joita vastaan oli jaettu ruokaa.  

Rannekkeet herättivät tyrmistystä, koska niiden katsottiin tuovan mieleen jopa juutalaisten keltaiset tähdet natsi-Saksassa.  

Rannekkeiden käyttäjät olivat tunnistettavissa turvapaikanhakijoiksi vastaanottokeskuksen ulkopuolellakin, kertoi Eric Ngalle, 36, Guardian-lehdelle. Hän oli keskuksessa kuukauden ennen turvapaikan saamista. 

- Joskus kun autoilijat näkivät rannekkeemme, he alkoivat töötätä ja huutaa ikkunasta "painukaa takaisin maahanne", Ngalle sanoi.  

Koillis-Englannissa turvapaikanhakijat ovat puolestaan kertoneet, että heidän ovensa on maalattu punaiseksi. BBC:n mukaan majoituksesta vastaava yhtiö on luvannut maalauttaa ovet entiselleen. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme