Mainos
Mainos

Brittiyrityksille velvoite julkaista sukupuolten palkkaerot

Britannian hallitus on ilmoittanut, että yli 250 työntekijän yritysten täytyy julkaista mies- ja naistyöntekijöidensä keskipalkkojen ero.

Määräys tulee voimaan vuonna 2018. Se velvoittaa noin kahdeksaatuhatta yritystä.

Englannin ja Walesin ammattiyhdistysten keskusliiton (TUC) mukaan Britanniassa miehet tienaavat keskimäärin lähes 20 prosenttia enemmän kuin naiset. Kokoaikaisilla työntekijöillä ero on vajaat 10 prosenttia.

Liiton johtaja Frances O'Grady kehui määräystä oikeansuuntaiseksi, mutta piti valitettavana sitä, ettei määräys velvoita yritysjohtajia kertomaan, mistä palkkaero johtuu ja mitä he aikovat sille tehdä.

Viranomaistietojen mukaan Britanniassa naisten palkat ovat 29 ikävuoteen asti hieman miesten palkkoja parempia, mutta jäävät jälkeen sen jälkeen, kun naiset täyttävät 30 vuotta.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot