Mainos
Mainos

Brown patisti Israelia purkamaan Länsirannan siirtokunnat

Israel voi elää rauhassa palestiinalaisten kanssa, jos se luopuu miehitetyn Länsirannan siirtokunnista. Tällaisen viestin välitti Britannian pääministeri Gordon Brown puhuessaan tänään Israelin parlamentissa knessetissä.

Brown esitteli kansanedustajille "rehellisen analyysinsä" ratkaista Lähi-idän kriisi. Yksikään Brownin edeltäjä ei ole puhunut knessetissä.

- Teillä on ratkaistavana yksi historiallinen haaste ennen kuin voitte jatkaa 60-vuotista matkaanne kohti tulevaisuutta: rauha naapurienne kanssa ja rauha koko alueella, Brown sanoi Jerusalemissa.

Hän kehotti palestiinalaisia taistelemaan sitkeästi terroristeja vastaan, jotta rauhalle luotaisiin mahdollisuus. Israelin olisi puolestaan vetäydyttävä Länsirannan siirtokunnista.

- Monien ystävien tavoin kehotan teitä tekemään tämän päätöksen.

Puheessaan Brown myös uhkasi Irania uusilla pakotteilla, mikäli maa ei keskeytä ydinohjelmaansa. Irania uhkaa Brownin mukaan entistä tiukempi eristys, jos se ei hyväksy ulkovaltojen uusinta sovitteluesitystä.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme