Mainos
Mainos

Bruno-karhu ammuttiin Baijerissa

Paljon huomiota saaneen Bruno-karhun pitkä karkumatka päättyi tänään Saksassa, kun metsästäjät ja eläinlääkärit päättivät lopettaa sen.

Saksassa ja Itävallassa liikkunut Bruno-karhu ammuttiin varhain aamulla. Metsästäjät jäljittivät sen Miesbachin alueella, kertoo Baijerin ympäristöministeriö. Vihjeen karhun olinpaikasta antoivat pyöräilijät, jotka näkivät Brunon uivan järven yli.

Brunoa jahtaamassa on ollut metsästäjiä ja itävaltalaisia eläinlääkäreitä, joiden apuna oli myös joukko suomalaisia asiantuntijoita ja viisi Suomesta lennätettyä karjalankarhukoiraa. Tavoitteena oli saada karhu kiinni elävänä.

Viranomaisten kärsivällisyys päättyi lauantaina ja he ilmoittivat, että Bruno ammutaan, kun se löytyy. Asiantuntijat olivat varoittaneet, että karhu saattaa alkaa hyökkäillä ihmisten kimppuun.

Karhu karkasi Italian pohjoisosassa sijaitsevasta luonnonpuistosta toukokuussa. Se herätti pelkoa surmaamalla kymmeniä lampaita ja ryöväämällä siipikarja- ja kanitarhoja. Monet matkailijat saapuivat alueelle toiveenaan, että he näkisivät vilauksen karhusta.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme