Mainos
Mainos

Brysselin huippukokous jatkuu

EU-maiden johtajat jatkavat neuvottelujaan unionin laajentumisen rahoittamisesta Brysselissä. Eilisillan läpimurto Saksan ja Ranskan välillä maatalouden rahoittamista koskevassa kiistassa on parantanut mahdollisuuksia, että EU-maat pääsevät sopuun tarjouksesta hakijamaille.

Keskustelut eivät kuitenkaan ole helpot tästä eteenpäin. Saksan ja Ranskan sopu oli ensimmäinen edellytys sopimiselle, mutta asioita riittää vielä tällekin päivälle.

Erimielisyyttä on ainakin neljästä asiasta eli suorista maataloustuista, siitä, ettei yksiään maa joudu alkuvaiheessa nettomaksajaksi, rakennerahastojen menotasosta sekä siitä, mitä maatalousmenojen katto tarkoittaa. Suomelle tärkeintä on se, että koko EU:n alueella voidaan harjoittaa maataloutta.

Vaikeista neuvotteluista huolimatta Lipponen arvioi yöllä, että Brysselissä päästään tänään neuvotteluissa ainakin merkittävästi eteenpäin ja ehkä jopa sopimukseen laajentumisen rahoittamisesta.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 25.10.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme