Mainos
Mainos

Brysselin iskujen uhriluku kasvaa – kolmelle miehelle uudet terrorismisyytteet

Belgiassa viime tiistaina tehtyjen terrori-iskujen kuolonuhrien määrä on noussut 35:een.

Belgian kriisikeskus arvioi, että vielä lisää räjähdyksissä vaikeasti haavoittuneita voi menehtyä. Uhreista 31 kuoli lentoasemalla tai metrossa, joissa iskut tehtiin. Neljä ihmistä on kuollut sairaalassa. Kuolonuhrien määrään ei ole laskettu mukaan kolmea itsemurhaiskun tehnyttä terroristia.

– Lääkintäjoukot tekivät kaiken voitavansa. Uhreja on nyt 35. Voimia kaikille perheille, Belgian terveysministeri Maggie De Block kertoi Twitterissä.

Yli 300 ihmistä on loukkaantunut, ja kriittisessä tilassa on yhä kymmeniä. Uhrien joukossa on belgialaisten lisäksi brittejä, kiinalaisia, hollantilaisia, ranskalaisia, saksalaisia, italialaisia, ruotsalaisia ja yhdysvaltalaisia. Uhreista on toistaiseksi kyetty tunnistamaan 28.

Belgialaissyyttäjät kertovat nostaneensa syytteet terroristiseen toimintaan osallistumisesta kolmelle miehelle. Kuulustelluista miehistä yksi vapautettiin, mutta syytettyinä ovat Yassine A., Mohamed B. ja Aboubaker O. Syyttäjä ei anna lisätietoa asiasta.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme