Mainos
Mainos

Brysselin operaatiosta tihkuu tietoja: Lapset suljettiin kouluun – kokous aamulla

Belgiassa maan turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään Brysselissä käynnissä olevan terroristijahdin takia.

Neljä poliisia haavoittui ja yksi aseistautunut hyökkääjä kuoli eilen, kun terroristiepäillyt avasivat tulen kohti poliisia Etelä-Brysselissä.

Tulitus alkoi, kun poliisi meni tekemään ratsiaa Forestin lähiössä sijaitsevaan rakennukseen, jonka uskottiin olevan tyhjillään. Ratsia liittyi pariisin terrori-iskujen tutkintaan.

Tulituksen kohteeksi joutuneessa tiimissä työskenteli ranskalaisia ja belgialaisia poliiseja. Yksi haavoittuneista on ranskalainen naispoliisi.

Belgian pääministerin Charles Michelin mukaan poliisin terrorioperaatio Brysselissä jatkuu. Poliisi etsii Brysselissä henkilöitä, joiden uskotaan liittyvän hyökkäykseen.

Surmansa saanut terroristiepäilty on tunnistettu, mutta viranomaisten mukaan hän ei ole Salah Abdeslam, Pariisin terrori-iskujen pääepäilty. 26-vuotias Abdeslam pakeni Pariisin terroritekojen jälkeen Belgiaan.

Hyökkääjän surmasi poliisin tarkka-ampuja.

Laaja alue eristettiin

Tulituksen alettua Forestin lähiössä poliisin erikoisjoukot eristivät laajan alueen.

Muun muassa lähellä sijaitsevan koulun ja kahden lastentarhan lapset ja henkilökunta eristettiin koulurakennuksiin. Myös läheisen supermarketin asiakkaat joutuivat jäämään kauppaan odottamaan tilanteen rauhoittumista.

Eristetyn alueen ulkopuolelle kerääntyi nopeasti koululaisten ja lastentarhassa olleiden lasten huolestuneita vanhempia. Lopulta poliisi saattoi lapset ulos koulurakennuksista yksi kerrallaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme