Mainos
Mainos

Brysselin terrori-iskuista tulee keskiviikkona kuluneeksi vuosi – hiljaisen hetken sijaan ihmisiä on pyydetty pitämään niin paljon melua kuin mahdollista

Iskuissa kuolleita ja haavoittuneita muistetaan keskiviikkona eri puolilla Brysseliä. Brysselin terrori-iskuissa 22. maaliskuuta 2016 kuoli 32 ihmistä ja haavoittui yli 200.  

Äärijärjestö Isisin nimissä tehdyt iskut tapahtuivat aamun ruuhka-aikaan Zaventemin lentoasemalla ja vähän myöhemmin Maalbeekin metroasemalla lähellä EU-korttelia. 

Itsemurhapommittajilla oli yhteyksiä muutama kuukausi aiemmin Pariisissa tehtyyn terrori-iskujen sarjaan, jossa kuoli 130 ihmistä. Viime aikojen iskujen tekijöistä monilla on ollut yhteyksiä Brysselin Molenbeek-lähiöön, jossa asuu paljon maahanmuuttajia.

Brysseliläiset pysähtyvät keskiviikkona muistamaan vuodentakaista terrori-iskua. Isku järkyttää ja koskettaa, mutta brysseliläiset kunnioittavat iskun uhreja myös ripauksella toivoa.

Muistotilaisuuksia eri puolilla kaupunkia

Brysselin kaupungin työntekijät kokoontuvat aamulla Grand-Placelle, maailman kauneimmaksi kutsutulle aukiolle. Kokoontuminen alkaa samalla hetkellä, kello 9.11, jolloin isku metroasemalla tapahtui. Samalla hetkellä metro pysäytetään, mutta hiljaisen hetken sijaan ihmisiä on pyydetty pitämään niin paljon melua kuin mahdollista osoituksena siitä, etteivät terroristit hiljennä heitä. 

Brysseliläisillä on tapana pukea lorottava Manneken Pis -patsaansa erityisinä päivinä. Niin myös nyt, sillä pikkupoika saa pelastusmiehen asun. 

Eurooppa-korttelissa paljastetaan metallinen, nousevaa aaltoa muistuttava taideteos, jonka nimenä on "Haavoittunut, mutta silti pystyssä, käsittämättömän edessä". 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme