Mainos
Mainos

Brysselissä muistettu terrori-iskun uhreja - minuutin hiljaisuus ja muistomerkki uhreille

Brysselissä on pidetty minuutin ajan hiljainen hetki vuodentakaisen terrori-iskun kuolonuhreja ja niissä loukkaantuneita muistellen.

Hiljaisuus alkoi kello 7:58 paikallista aikaa, jolloin ensimmäinen isku tapahtui. Tilaisuudessa lentokentän lähellä olivat mukana Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde. Myös sadat iskuissa kuolleiden omaiset ja pelastustyöntekijät oli kutsuttu muistotilaisuuteen, jossa luettiin ääneen kaikkien uhrien nimet.

Myös kaupungin metro pysäytettiin hetkeksi kello 9:11, jolloin isku metroasemalla tapahtui. Hiljaisen hetken sijasta ihmisiä oli pyydetty pitämään niin paljon melua kuin mahdollista sen osoituksena, etteivät terroristit hiljennä heitä.

Kuninkaalliset paljastavat myös teräksisen muistomerkin Euroopan unionin rakennusten läheisyydessä.

Itsemurhapommittajat räjäyttivät itsensä vuosi sitten aamuruuhka-aikaan ensin kansainvälisellä lentokentällä ja vähän sen jälkeen Maalbeekin metroasemalla. Iskuissa kuoli 32 ja satoja haavoittui.

Turvatoimet muistopäivänä ovat tiukat, mutta päivän perimmäisenä tarkoituksena on yhdistää kaikki belgialaiset ikään ja uskontoon katsomatta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme