Mainos
Mainos

Brysselissä paikalla ollut suomalainen: Vaikeuksia saada hotellia, kaupungista ei pääse pois

Brysselin iskut ovat aiheuttaneet ongelmia useille Belgian pääkaupungissa vieraileville. Euroopan unionin tosiasiallisena pääkaupunkina Brysseliä pidetään monenlaisia seminaareja ja asiantuntijatapahtumia, joihin osallistutaan eri puolilta maailmaa.

Kestävää maanviljelyä käsittelevään seminaariin osallistunut Pieta Jarva kertoo, että iskut ovat vaikuttaneet myös osallistujien tekemisiin.

– Meille on annettu ohjeet, ettei seminaarikeskuksesta saa poistua. Tämän vuoksi EU-kortteleihin sovitut tapaamisetkin on nyt peruttu, hän kertoo puhelimitse.

Seminaarikeskus sijaitsee noin puolentoista kilometrin päästä Maelbeekin metroasemalta, jossa isku tapahtui.

Kaupungin julkinen liikenne on seisahtunut, eikä lentokentällä tapahtuneen iskun vuoksi paluulentoja voida järjestää. Lentoyhtiöltä ei ole tullut tietoa siitä, järjestetäänkö täksi illaksi kaavaillut paluulennot esimerkiksi toiselta lentokentältä, joten majoitus piti järjestää kaiken varalta.

– Ihmiset yrittävät löytää hotellihuoneita, jotka ilmeisesti täyttyvät nopeasti. Yksi yritti varata autoa päästäkseen kaupungista, mutta sekään ei onnistunut. En tiedä, ovatko ne loppu vai onko varaamista rajoitettu, Jarva pohtii.

Tunnelma ainakin seminaariväen keskuudessa on hänen mukaansa kuitenkin rauhallinen. Seminaaria päätettiin jatkaa iskuista huolimatta.

– Ilmassa ei ole paniikkia tai kriisin tuntua. Lounaan aikana puhe ei kuitenkaan juuri ole seminaarin aiheissa, vaan puhutaan iskusta tai yritetään tehdä käytännön järjestelyjä, hän kertoo.

– Ei tätä tietenkään osannut odottaa. Toisaalta onhan turvatoimet Brysselissä ihan eri tasolla kuin monessa muussa paikassa, eli jokin syy siihen on, Jarva toteaa.


Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkki


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme