Mainos
Mainos

Brysselissä taas poliisioperaatio – operaatioon osallistunut 50 poliisia

Brysselin alueeseen kuuluvassa Etterbeekin kunnassa on ollut jälleen poliisioperaatio. 

Belgian ranskankielinen yleisradioyhtiö RTBF kertoo, että operaatioon osallistui arviolta 50 poliisia. Paikalla on ollut myös pelastustyöntekijöitä. 

Silminnäkijöiden mukaan alueen asukkaita evakuoitiin eikä ihmisiä päästetty alueelle.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi eristi Etterbeekissä rakennuksen, jossa on kauppa pohjakerroksessa. Reutersin toimittaja oli nähnyt rikosteknisten asiantuntijoiden tulevan ulos rakennuksesta. Paikalla oli myös poliisin tarkka-ampujia. 

RTBF:n mukaan pommiryhmä ja erikoisjoukot ovat jo poistuneet paikalta. Myös Reutersin mukaan poliisirynnäkkö on päättynyt. Ketään ei ole pidätetty tapahtuman yhteydessä.

Kuudes terroristiepäilty jäi kiinni tänään

Belgian syyttäjäviranomaisten mukaan poliisi on pidättänyt nyt kaikkiaan kuusi ihmistä epäiltynä lentokentällä ja metroasemalla tapahtuneisiin terrori-iskuihin.

Epäiltyjen joukossa on 31-vuotias Mohamed Abrini. Häntä epäillään osallisuudesta sekä Pariisin viime marraskuun terrori-iskuihin että Brysselin maaliskuisiin iskuihin. Abrinin uskotaan olevan Brysselin lentokentällä nähty mysteerinen hattupäinen mies.

Belgian syyttäjäviranomaisen mukaan viisi epäillyistä pidätettiin eilen ja kuudes tänään. Viranomaiset ovat kieltäytyneet kertomasta uusimmasta pidätyksestä tarkempia yksityiskohtia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme