Mainos
Mainos

Brysselissä työskentelevä suomalaismies kaupungin kaaoksesta: "Toimisto lukittiin ja uloslähtöä pitää välttää"

Brysselissä työskentelevä Immo Salo kertoo MTV Uutisille koko kaupungin tunnelman olevan järkyttynyt ja surullinen.

MTV Uutisten tavoittama, Belgiassa vakuutusyhtiössä työskentelevä Immo Salo kertoo olevansa paraikaa jumissa asiakkaansa toimistolla Maelbeekin ja Arts-Loin pysäkin välissä. 

Salo kuvailee tilanteen olevan kaoottinen. Ilmapiiri on pelästynyt ja huolestunut. Kadulla partioi runsaasti poliiseja ja sotilaita.

– Kadulla kulkee jatkuvalla syötöllä hälytysajoneuvoja ja toimisto lukittiin eli uloslähtemistä pitäisi nyt välttää. Lounasruokatilaus kerättiin juuri ja kotiinkuljetuksia järjestetään kimppakyydeillä niiden kanssa, keillä on auto parkkihallissa. Julkinen liikenne on suljettu, Salo kuvailee kaoottista tilannetta.

Maelbeekin metroasemalla ja Zaventemin lentoasemalla sattuneissa pommi-iskuissa on kuollut lähes 30 ihmistä ja loukkaantuneita on 90.

Salo kertoo, että tunnelma onkin erittäin järkyttynyt ja surullinen. Monilla on myös aito huoli läheisistään. Puhelinlinjat käyvät koko ajan kuumina, kun ihmiset yrittävät tavoittaa perheenjäseniään.

– Oma perhe on Suomessa, joten huolta lapsista ei onneksi ole, mutta monilla täällä on. Kännykkä kädessä on ollut tuttu näky tänä aamuna, kun ihmiset viestittelevät läheisilleen ja etsivät tietoa, Salo kuvailee.

Salo sanoo, ettei paikan päällä ole sen parempaa tietoa mahdollisista iskun tekijöistä. Kaupungin asukkaat ovat etsineet tietoa tilanteen etenemisestä uutisisista ja sosiaalisesta mediasta.

Salo uumoilee, olisiko räjähdyksien taustalla reaktio taannoiseen Pariisin iskun pidätykseen. Marraskuussa tapahtuneessa iskussa kuoli yli 100 ihmistä ja satoja loukkaantui.

– Yksi mahdollisuushan on, että koska pidätetty on puhunut roolistaan Pariisissa, niin iskujen tekijöille on tullut kiire toimia ennen kuin heidän henkilöllisyytensä ja sijaintinsa täällä Brysselissä paljastuu. Tai sitten kyseessä on kosto tai voimannäyte, Salo miettii.

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Toimittajan tavoittaa myös Whatsappin kautta numerosta 050 395 1041

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkkiKommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme