Mainos
Mainos

Bulgaria ei suostu Venäjän kaasukorotuksiin

Gazprom haluaa muuttaa maakaasusopimuksen ehtoja niin, että Bulgarialle maksetaan kaasun siirtokorvaukset käteisenä ja Bulgaria ostaa kaasunsa markkinahintaan.

Bulgaria ei hyväksy Venäjän aikeita korottaa maakaasun hintaa. Bulgarian mukaan maiden välinen sopimus maakaasun toimittamisesta on voimassa vuoteen 2010 saakka.

Venäjän valtiollinen kaasuyhtiö Gazprom haluaa muuttaa sopimuksen ehtoja niin, että Bulgarialle maksetaan kaasun siirtokorvaukset käteisenä ja Bulgaria ostaa kaasunsa markkinahintaan.

Tällä hetkellä Bulgaria saa kaasun voimakkaasti tuettuun hintaan korvauksena kaasun siirrosta. Bulgarian kautta kulkee kaasua muun muassa Turkkiin, Kreikkaan ja Makedoniaan.

Venäjä ja Ukraina pääsivät keskiviikkona sopuun maiden välisessä kaasukiistassa. Venäjä oli jo katkaissut kaasutoimitukset Ukrainaan kiistan vuoksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme