Mainos
Mainos

Bulgaria sai uuden presidentin

Bulgaria sai tänään uuden presidentin, kun oppositiota edustava Petar Stojanov vannoi virkavalansa Sofiassa. Stojanov sanoi parlamentissa, että Bulgariassa on järjestettävä vaalit mahdollisimman pikaisesti. Stojanov voitti sosialistisen vastaehdokkaansa Ivan Mazarovin viime marraskuussa pidetyissä presidentinvaaleissa.

Parlamentin ympärille oli määrätty tiukat turvatoimet. Aiemmin tässä kuussa poliisi ja mielenosoittajat ottivat rajusti yhteen parlamentin edustalla. Talousahdinkoon kyllästyneet mielenosoittajat vaativat maahan ennenaikaisia vaaleja. Vaalit ovat aikataulun mukaan tulossa vasta ensi vuoden lopulla. Bulgarian uusi presidentti sanoi myös luotsaavansa maataan kohti Euroopan unionia ja Natoa.

Bulgarialaisten elintaso on romahtanut viime vuosina, ja nyt jo joka toinen elää toimeentulorajan tuntumassa tai sen alapuolella.

-Ihmiset ovat epätoivoisia. He sinnittelevät pystyäkseen ostamaan leipää ja pysymään lämpiminä, 44-vuotias Stojanov sanoi äskettäin haastattelussa.
(STT-Reuter-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme