Mainos
Mainos

Bulgarian oppositio torjui hallitusyhteistyön

Bulgarian tärkein oppositiopuolue ja presidentti Petar Stojanov torjuivat tänään sosialistien tarjouksen hallitusyhteistyöstä. Tämän jälkeen vaikuttaa siltä, että sosialistit muodostavat yksin hallituksen - laajasta vastustuksesta huolimatta. Oppositiossa oleva demokraattisten voimien liitto UDF ilmoitti, että puolue suostuu neuvottelemaan vain jos sosialistit ensin luopuvat viime viikolla saamastaan hallituksen muodostamistehtävästä.

Presidentti Stojanovin edustaja puolestaan sanoi, ettei presidentti ryhdy välittäjäksi neuvotteluissa niin kauan kuin sosialistien aiemmat neuvotteluvaltuudet ovat vielä voimassa.

Esittäessään tänään tarjouksensa oppositiolle sosialistisen puolueen johtaja Georgi Parvanov sanoi, että jos hänen tarjouksensa torjutaan, sosialistit muodostavat hallituksen yksin. Sen kokoonpano ilmoitetaan jo huomenna.

Sosialistisen puolueen johdon pohtiessa tänään hallituskuvioita opiskelijat piirittivät puolueen päämajan ja huusivat kommunismin vastaisia iskulauseita. Opiskelijat ja opposition kannattajat ovat jo 28 päivää osoittaneet mieltään sosialisteja vastaan.

Mielenosoitusten keskeinen vaatimus on uudet vaalit. Bulgarian hallitus on ollut toimintakyvytön siitä lähtien kun pääministeri Zhan Videnov erosi joulukuussa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme