Mainos
Mainos

Bulgarian televisio varoituslakossa

Bulgarian mielenosoittajat vaativat illalla maan television pääjohtajan eroa, koska mielenosoituksista ei mielenosoittajien mielestä ole kerrottu puolueettomasti. Television ykkös- ja kakkoskanavalla oli varoituslakko, jonka tarkoituksena oli tukea opposition vaatimusta ennenaikaisista vaaleista.

Lakkoon menneet tv-työntekijät katkaisivat normaalit lähetykset kummallakin kanavalla minuutiksi ja soittivat Beatlesien Let it be -levyn. Tuo kappale on ollut opposition tunnuskappale aina vuodesta 1990 lähtien.

Oppositio kehotti kannattajiaan yleislakkoon ensi viikolla. Sillä painostetaan sosialistista hallitusta ennenaikaisiin vaaleihin. Seuraavat vaalit ovat vasta vuonna 1998. Ensimmäisissä neuvotteluissa uuden presidentin Petar Stojanovin ja opposition välillä ei päästy läpimurtoon. Mielenosoituksia oli myös muualla maassa.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme