Mainos
Mainos

Bunkkerin rakentanut kidnappaajalääkäri oikeudessa – otti vankinaisesta useita näytteitä

Raiskauksesta syytetty lääkäri on myöntänyt pitäneensä nuorta naista vankinaan huolellisesti rakentamassaan äänieristetyssä bunkkerissa. Tänään käräjäoikeus keskustelee ratkaisustaan. Asiasta uutisoi Dagens Nyheter.

Syyttäjä Peter Claeson väittää, että 38-vuotiaan lääkärin aikeena olisi ollut pitää useita henkilöitä vankina valolta ja ääneltä eristetyssä tilassa.

Miehen asianajaja on halunnut korostaa, että tämän tarkoituksena oli ”löytää itselleen elämänkumppani”. Kumppanin etsintä toteutui kuitenkin epätavallisin keinoin.

Ovi kuin pankkiholvissa – mahdoton läpäistä

Mies ja nainen olivat tavanneet toisensa ensimmäisen kerran treffeillä 10. päivä syyskuuta. Mies oli puhunut koko tapaamisen ajan englantia ja kertonut olevansa finanssialalla työskentelevä amerikkalainen. Kaksi päivää myöhemmin mies huumasi naisen unilääkkeillä käsitellyillä mansikoilla.

– Kun heräsin, minulla oli kaksi kanyylia käsissäni ja revin ne irti. Hän istui tuolissa lähelläni kun heräsin, siepattu nainen kertoi.

– Mies kertoi, että ovi oli samanlainen kuin pankkiholvissa ja sen läpi olisi mahdotonta päästä. Nyt hän puhui ruotsia, nainen kuvaili painajaismaista tilannettaan.

Vankeusaikana mies otti useita näytteitä naisen kehosta ja lähetti ne laboratorioon kertoen, että näytteet olivat tunnistamattomasta pakolaisnaisesta. Vankina ollut nainen kertoi, että mies piti häntä kahlittuna ja antoi hänelle syötäväksi vain näkkileipää, mikäli hän ei tehnyt, kuten mies halusi.

Kuuden päivän vankeuden jälkeen mies antautui itse poliisille.

Oikeudenkäynti lääkäriä vastaan alkoi jo tammikuussa ja nyt oikeus käy läpi miehelle annettavaa tuomiota. Törkeästä raiskauksesta tuomio on Ruotsissa 4-10 vuotta, vapaudenriistosta 1-10 vuotta ja kidnappauksesta 4-16 vuotta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme